nieuws

Invalide supersupporter Johnny uit Nijverdal koning te rijk in privé-dugout

De trouwste supporter van de Nijverdalse voetbalclub SVVN heeft zijn privé-dugout. Superfan Johnny (60) hoeft daarmee niet langer weer en wind te trotseren.
Tientallen jaren al is Johnny in de ban van SVVN. De Nijverdaller werd geboren met een hersenafwijking, waardoor hij meervoudig gehandicapt is.

Zelfs de meest barbaarse weersomstandigheden lijken hem niet te deren. Johnny van de Maat wil koste wat kost de verrichtingen van zijn favoriete cluppie van dichtbij gadeslaan. Wat inhoudt dat hij zijn invalidenwagentje pal langs de lijn parkeert.

Vastbesloten
“We wijzen hem er natuurlijk op dat hij beter een beschut plekje kan zoeken, maar Johnny is vastbesloten”, zegt Cynthia Beldman van SVVN. “Met alle gevolgen van dien. Want het is meermalen voorgekomen dat hij na een wedstrijd ziek was of zelfs in het ziekenhuis moest worden opgenomen.”

Sein op groen
Waarop enkele SVVN’ers spontaan het idee lanceerden om een privé-dugout voor Johnny te bouwen. Na lang wachten tot eindelijk de benodigde vergunningen binnen waren, kon het sein op groen.

“Via sponsoring en doordat het Almelose bedrijf dat de dugout bouwde ons matste, hebben we dit weten te realiseren.”

Johnny zelf kan vanwege zijn handicap uiterst moeizaam communiceren, maar zijn lichaamstaal en gezichtsuitdrukking spreken boekdelen. Johnny is overduidelijk de koning te rijk...

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.