nieuws

Lynn Valk (15) uit Nijverdal naar WK motorcross in Italië

Jarenlang heeft ze hierop gewacht en in april is het eindelijk zo ver: Lynn Valk is pas vijftien jaar en doet mee aan het WK motorcross in het Italiaanse Arco di Trento.
"Eigenlijk had ik al wel eerder mee willen doen, maar je moet vijftien zijn om deel te nemen aan het WK voor vrouwen", vertelt de enthousiaste Lynn. "Op 6 april rijd ik samen met mijn moeder naar Italië, daar zal het dan echt moeten gebeuren."
Voorbereiding
De fanatieke motorcrosster traint hard in voorbereiding op het WK. "Samen met mijn trainer ga ik drie keer per week naar de sportschool voor krachtoefeningen."
"Motorcrossen lijkt misschien makkelijk, maar ga zelf maar eens op zo'n zware motor zitten", zegt ze met een knipoog.
Daarnaast is Lynn ook wekelijks te vinden op een crossbaan. Samen met haar moeder gaat ze naar Arnhem of Emmen. "Ons hele leven staat in het teken van motorcross. Ook Lynns broertje Cas doet aan motorcross, we zijn er maar druk mee", vertelt Lynns moeder, Brenda. 

Ongeluk

Motorcross is een blessuregevoelige sport, dat merkte Lynn ook. Drie jaar geleden brak ze beide armen tijdens een race. "Ik werd als een baby gevoerd door mijn moeder, het was vervelende periode. Ik kon alleen maar binnen rondhangen en tv kijken." 
Gelukkig mocht na vijf weken het gips eraf en zat ze na drie maanden weer op haar motor. "In het begin was dat best eng, maar na een tijdje ben je niet meer bang en ga je weer op volle snelheid door iedere bocht." 
Ook moeder Brenda ziet de risico's van het motorcrossen wel in: "Het is en blijft spannend, dat zou iedere ouder vinden", zegt ze. "Toch levert het motorcrossen hele bijzondere en mooie momenten op."
"Dan ben je toch wel trots als moeder."

Doelstelling

Lynn legt de lat direct hoog bij haar WK-debuut: "Ik wil als eerste eindigen in de 125cc categorie en daarnaast gewoon genieten."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.