Overijssel dit najaar gastheer tijdens nationale top over spreiding toerisme

Dit najaar wordt in Overijssel een nationale top gehouden over de spreiding van toerisme in Nederland. De Tweede Kamer stemde vanmiddag in met een motie daarvoor van CDA-Kamerlid Maurits von Martels uit Dalfsen en D66-Kamerlid Paternotte.

Tijdens de top moeten het Rijk, de provincies en de toeristische sector gaan bekijken hoe de groeiende stroom van binnen- en buitenlandse toeristen beter gespreid kan worden over de verschillende toeristische regio's in Nederland.

Het groeiend aantal bezoekers veroorzaakt nu problemen in de Randstad. Om die reden wil de Tweede Kamer een betere spreiding van de toeristen. Overijssel gaf eerder deze maand al aan graag mee te willen praten over oplossingen.

Toeristische trekpleisters

Jaarlijks bezoeken ruim 38 miljoen toeristen ons land, die gezamenlijk ruim 75 miljard euro uitgeven. Overijssel ontvangt graag extra toeristen. "Maar dan niet vanuit de gedachte dat de Randstad volloopt, maar meer vanuit de kracht van onze eigen toeristische trekpleisters", zei gedeputeerde Eddy van Hijum eerder.

"Het verleggen van de toeristenstroom vanuit Amsterdam is niet het goede recept. Wat ons betreft moet de landelijke discussie gaan over het optimaal benutten van de kwaliteit en kracht van de afzonderlijke toeristische regio's elders in het land."

Overijssel heeft de toeristen voldoende te bieden vindt Van Hijum. "Geweldige natuurgebieden, waaronder twee Nationale Parken, prachtige Hanzesteden en bijzondere kastelen en buitenplaatsen.

Meer over dit onderwerp:
Toerisme Overijssel Nieuws
Deel dit artikel: