nieuws

Stone Rock Festival in Dalfsen gaat dit jaar niet door

Stone Rock Festival in Dalfsen gaat dit jaar niet door
Stone Rock Festival in Dalfsen gaat dit jaar niet door © RTV Oost / Peter de Haan
Het Dalfser festival Stone Rock gaat dit jaar niet door. Omdat de samenwerking met een aantal geldschieters is gestopt, is het financiële risico te groot te geworden volgens de organisatie.
Aan het organiseren van het festival is nooit één euro verdiend, zo staat in het persbericht op de site van Stone Rock Festival. "Maar uiteindelijk moet het financiële risico, wat inherent is aan het organiseren van een dergelijk festival, acceptabel blijven voor ons als organisatie".

Sponsoren
De afgelopen jaren zou er veel geld binnen zijn gehaald via sponsoren en uit subsidiepotjes. Volgens de organisatie stopte de samenwerking met enkele geldschieters opeens.
"Dit kwam voor ons totaal onverwacht. De financiële input die uit deze samenwerkingen voortkwam, was letterlijk van levensbelang voor het festival. Het gevolg was dat we direct zijn gaan kijken hoe we deze financiële tegenvallers op konden vangen", zo staat in het persbericht. 

Nieuw evenement
Toch beloofd de organisatie terug te komen met een nieuw evenement op dezelfde locatie. Hoe dit er precies uit gaat zien, en wanneer dit evenement is, is nog niet bekend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.