Sallandse zorgaanbieder Carinova trekt bekritiseerd verzuimprotocol in

Het verzuimprotocol van zorgaanbieder Carinova uit Salland wordt ingetrokken. Vakbonden hadden stevige kritiek op dit protocol.

Zieke werknemers van Carinova zouden volgens het protocol hun werk op een andere dag moeten inhalen. En medewerkers zouden zelf 'probleemhouder' worden, en bij ziekte zelf vervanging moeten regelen. Zieke werknemers zouden niet doorbetaald krijgen.

Kamerleden kritisch

De bonden vonden het beleid in strijd met de wet. In een brief aan Carinova eisten vakbonden CNV en NU'91 en werknemersorganisatie FBZ aanpassingen in het protocol.

Ook Kamerleden waren kritisch. Kamerlid Sharon Dijksma (PvdA): "Dit zijn niet de juiste methodes om ziekteverzuim tegen te gaan. Er is een groot personeelstekort in de zorg. Je moet medewerkers juist in de watten leggen."

Nieuw protocol

Na overleg met de bonden, FBZ en de ondernemingsraad, trekt Carinova de regels in. In een persbericht schrijft het bedrijf: "Het is nooit de bedoeling van Carinova geweest om in strijd te handelen met de wet- en regelgeving. Carinova hecht, evenals de vakorganisaties, aan goed werkgeverschap."

Op vrijdag 6 april wordt er verder overlegd om tot een nieuw verzuimprotocol te komen.

Meer over dit onderwerp:
Carinova zorg Salland ziek Nieuws
Deel dit artikel: