nieuws

RTV Oost stelt uitzending voorstelling Storm over Beulaeke uit

100 zangers en acteurs doen mee aan Storm over Beulaeke
100 zangers en acteurs doen mee aan Storm over Beulaeke © Jolande Verheij
RTV Oost stelt de uitzending van de voorstelling Storm over Beulaeke uit. Dat heeft te maken met een aangekondigde openluchtversie van de populaire theatermusical.
Iedereen uit de Kop van Overijssel kent het treurige verhaal van het arme dorpje Beulaeke. Bij de hevige najaarsstorm van 1776 braken de dijken van de Zuiderzee. Het land werd overspoeld en het dorp verdween in wat nu de Beulakerwiede is.

Openluchttheater

De musical over de storm bleek afgelopen jaar erg populair. Theater De Meenthe in Steenwijk was meerdere keren uitverkocht. Daarom is besloten deze zomer een aantal keer een versie in de buitenlucht op te voeren.
In Giethoorn wordt op een bijzondere locatie tegenover café-restaurant Smit Giethoorn, aan het Zuiderpad, een openluchttheater gebouwd en zal het verhaal van Beulaeke verder worden verteld. 

Uitzending uitgesteld

Vorig jaar nam RTV Oost al een uitvoering van de voorstelling in De Meenthe op. Echter, het productieteam van de musical heeft RTV Oost afgelopen weekend verzocht de tv-uitzending van de theatermusical op Tweede Paasdag voorlopig uit te stellen om de openluchtproductie een faire kans van slagen te bieden. RTV Oost heeft besloten aan dit verzoek tegemoet te komen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.