Met voorkeurstemmen gekozen Brunnekreef niet in raad Hof van Twente

Ate Brunnekreef gaat toch geen zitting nemen in de gemeenteraad van Hof van Twente in de komende vier jaar. De 73-jarige PvdA'er werd met voorkeurstemmen gekozen, maar ziet toch af van een raadszetel.

Brunnekreef stond als elfde op de lijst en leek niet verkiesbaar. De Gorenaar voerde echter nadrukkelijk strijd voor meer plaatsgenoten in de gemeenteraad. Dat deed hij als voorzitter van de Stadsraad Goor. Het bleek een uiterst succesvolle campagne want het aantal Goorse verkozenen steeg van drie naar zeven raadsleden.

Derde PvdA'er

Wat echter niemand had verwacht, incluis Brunnekreef zelf, was dat hij zelf ook met voorkeurstemmen een plek zou krijgen. Brunnekreef werd met 297 voorkeurstemmen als derde PvdA'er gekozen en liet vorige week nog weten dat hij het dan ook aan zijn stand verplicht is om in de gemeenteraad te gaan. Op die beslissing komt hij nu terug.

Wevers

Brunnekreef zegt dat hij als voorzitter van de Goorse Stadsraad veel meer kan betekenen dan als raadslid en wil die functie dan ook graag blijven bekleden. Zijn plek in de gemeenteraad wordt nu ingenomen door Markeloër Herman Wevers, de nummer vier op de PvdA-lijst. Hij moest vorige week nog wijken voor Brunnekreef.