nieuws

The Passion maar dan net iets anders: eerste editie The New Passion in Goor

Eigenlijk een dag te vroeg, maar dat maakt voor de organisatoren van The New Passion in Goor niet uit. Woensdagavond werd de lokale variant van The Passion opgevoerd, maar dan een beetje anders. De betekenis van de kruisiging van Jezus stond centraal.
Het passiespel begon met een stoet die door het centrum van Goor liep. Een aantal mannen aan het begin van de stoet droeg een groot wit kruis. Op verschillende punten stopte de bezoekers om te luisteren naar muziek. 

Eerste keer

The New Passion wordt voor het eerst georganiseerd in Goor. Seine Braakman van de organisatie is blij met de opkomst. "Ondanks het slechte weer zijn er nog veel mensen gekomen."
Dat de lokale variant van The Passion niet op Witte Donderdag wordt gehouden, vinden de organisatoren geen probleem. "Wij vinden het belangrijk dat iedereen het hele jaar geniet van wat Jezus ons gebracht heeft. Dat kan je op elk moment van het jaar vieren, dus ook vandaag." 

Beetje anders

Toch is de uitvoering in Goor iets anders dan die op televisie. "Wij vertellen niet het kruisigingsverhaal, maar wij gaan in op de betekenis van de kruisiging. En wat dat heeft betekend en anno 2018 nog steeds betekent voor jou en mij."
Na ruim een uur buiten te zijn geweest, ging de stoet naar theater De Reggehof. Daar werd het verhaal verder vertelt door de zandtovenaar Gert van der Vijver. "Ik vond het erg mooi vanavond. Ze hebben het mooi opgezet en het is precies zoals het destijds is gegaan", vertelt een bezoekster.
Een andere bezoekster vertelt: "Voor zo'n klein plaatsje als Goor vind ik het geweldig dat de mensen hier zoiets groots als The Passion hebben neergezet."
De organisatie hoopt volgend jaar de tweede editie van The New Passion te kunnen organiseren. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.