nieuws

Wat je moet weten over de hoger beroepszaak van de Jumbo-afperser

De 53-jarige Groninger die in 2016 werd veroordeeld voor het afpersen van Jumbo-filialen in Zwolle en Groningen staat vandaag opnieuw voor de rechter. Hij gaat in beroep tegen de celstraf van acht jaar die hem werd opgelegd.
De verdachte zou in 2015 hebben gedreigd explosieven te plaatsen bij verschillende Jumbo-filialen als hij geen 2000 Bitcoins kreeg.
De Jumbo aan de Veemarkt in Zwolle ontving even later explosief poeder in een verjaardagskaart. Bij twee vestigingen in Groningen lagen explosieven. Eén ontplofte waardoor een ruit werd vernield.

DNA
Onder de postzegel op de verjaardagskaart is DNA-materiaal gevonden van de 53-jarige Groninger. Ook vonden onderzoekers een haar van de verdachte in één van de bommen.
Daarnaast bleek dat de verdachte onlangs twee kookwekkers had gekocht die precies hetzelfde waren als de wekkers op de bommen. Ook werden in de woning van de man chemicaliën gevonden waarmee explosieven kunnen worden gemaakt.

Tante van verdachte
De afpersingszaak zorgde voor veel onrust. De politie besloot in 2015 het publiek mee te laten rechercheren. Het dossier met beeldopnamen van de Jumbo-afperser kwam online. Een tante van de Groninger herkende hem op de bewakingsbeelden en stapte naar de politie.
De verdachte houdt vol dat hij onschuldig is. De zaak verschijnt om 09.00 uur voor de rechter. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.