nieuws

VVD-raadslid Carmen Hunger bedankt voor terugkeer in Deventer gemeenteraad

Carmen Hunger
Carmen Hunger © VVD Deventer
Carmen Hunger heeft besloten niet terug te keren als raadslid voor de VVD in Deventer. Dat meldde de VVD gisteren op Twitter. Vanavond wordt de nieuwe gemeenteraad van Deventer geïnstalleerd.
Hunger zal op eigen initiatief geen deel uitmaken van de nieuwe Deventer raad. Zij is één van de 17 raadsleden die niet voor een nieuwe raadsperiode terugkeren in Deventer.
In haar geval was het tot het laatste moment onduidelijk of zij wel of niet zou instappen voor een raadsperiode. Dat had ook gekund omdat zij tijdens de verkiezingen veel voorkeursstemmen kreeg.

In opspraak, maar toch veel stemmen

Dat veel kiezers hun stem gaven aan Hunger was opvallend, omdat Hunger vlak voor de verkiezingen opstapte als raadslid. Ze was in opspraak geraakt vanwege de schijn van belangenverstrengeling. Het bedrijf van haar man verkoopt woningabonnementen en kreeg een lening van de gemeente. Naar aanleiding van een onderzoek van de gemeente naar dat bedrijf trokken andere raadsleden haar integriteit in twijfel.
Uit het onderzoek bleek echter dat Hunger op geen enkele wijze de regels had overschreden. Nadat haar naam als raadslid was gezuiverd en ook veel kiezers aangeven vertrouwen in haar te hebben, stond niets een terugkeer in de raad in de weg. Maar na beraad besloot Hunger zelf geen gebruik te maken van de mogelijkheid om opnieuw op het Deventer pluche te gaan zitten.

Deur blijft open

Voor de VVD was een terugkeer van Hunger meer dan welkom geweest. Ze werd binnen de fractie gewaardeerd als raadslid en tafelvoorzitter. De partij laat weten dat de deur voor Hunger altijd open blijft als ze in de toekomst mocht besluiten alsnog een vervolg aan haar politieke loopbaan te geven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.