nieuws

Paasverhaal in 't Twents gaat viral: dit zijn de bedenkers

De reacties stromen binnen bij YouTubers Bram Agterbos (22) en Jort Martens (21). Afgelopen dinsdag uploadde het duo, beter bekend als de GladJakkers, een video met het Paasverhaal in 't Twents. "Mijn telefoon liep vast door alle reacties en dan weet je: dit gaat de goeie kant op", vertelt Agterbos lachend.
De Oldenzaalse Gladjakkers scoorden eerder grote internethits met 'Vlieginstructies in het Twents', een carnavalsvariant op De Luizenmoeder en het lied 'Tuk Tukker'. 

Hoe verzin je het?

"Op een gegeven moment heb je een tijdje niets meer gemaakt en denk je: we moeten toch weer iets gaan maken voor het kanaal, laten we even aan tafel gaan zitten." Zo gezegd, zo gedaan. Met een schriftje en een klein potje bier brainstormden de GladJakkers over een nieuwe video, waarbij het onderwerp Pasen al snel ter sprake kwam. 
Het Paasverhaal in 't Twents is op YouTube inmiddels al meer dan 100.000 keer bekeken. Onder de video zijn naast heel veel positieve, ook negatieve reacties te lezen. "Het is wel iets waar wij het vaak over hebben. In hoeverre moet je rekening houden met de mening van iemand anders? Als je op een zeker moment met iedereen probeert rekening te houden, dan kun je niks meer maken." 

Van student naar YouTuber

Bram en Jort leerden elkaar kennen op de Universiteit Twente, waar ze allebei een paar jaar geleden startten aan de opleiding Creative Technology. Hier begonnen ze samen video's te maken, in eerste instantie in de stijl van van PowNed! en GeenStijl. Uiteindelijk kwamen beide Oldenzalers na 1,5 jaar studeren tot de conclusie dat hun passie ergens anders lag. Ze stopten met hun studie en begonnen samen GladJakkers - GJ Studios in Oldenzaal. 
Met de cursus versiertrucs in 't Twents brak het duo twee jaar geleden echt door bij het grote publiek. Deze video werd al snel geplaatst op Dumpert, wat ze landelijk in de schijnwerpers zette. Wanneer de volgende video op hun YouTube-kanaal verschijnt kunnen de heren nog niet zeggen. "Het is niet zo dat we een agenda hebben. Het komt vaak juist spontaan." 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.