nieuws

Rechter wil geen 'wild-west' meer in moordzaak Deventer

Het slachtoffer: Hasan Sarikus uit Deventer
Het slachtoffer: Hasan Sarikus uit Deventer © eigen foto
De rechtszaak rondom de gewelddadige dood van Deventenaar Hasan Sarikus wordt verplaatst van de rechtbank in Zwolle naar Almelo. Dat wordt gedaan om veiligheidsredenen.
Een zogenoemde regiezitting in Zwolle liep begin dit jaar grandioos uit de hand. De moeder van het slachtoffer wilde toen de verdachten aanvliegen. Er ontstond een worsteling in de rechtszaal.

Wildwest

“Dat soort wild-west-taferelen willen we niet meer”, aldus de rechter. “En in Almelo kunnen we de boel simpelweg beter beveiligen.”
De rechtszaak wordt gehouden op 15 mei.
De 2 verdachten zijn Murat D. uit Deventer en Emiel van den B. uit Wilp. Volgens Justitie zijn zij het geweest die Hasan Sarikus hebben doodgestoken voor zijn huis aan de Zaanstraat in Deventer, oktober vorig jaar. Op beveiligingsbeelden is te zien dat Hasan aan komt rijden, zijn auto parkeert en uitstapt. Op dat moment wordt hij omver gereden door een bestelbus, met daarin volgens het OM de 2 verdachten. Ze beginnen op hem in te slaan met een hockeystick. Ook wordt Hasan gestoken. 

Eerwraak

De verdachten en Hasan zouden al geruime tijd onenigheid met elkaar hebben gehad. Waarover dat ging, is nog niet duidelijk. Er wordt gezegd dat het om een eerwraak-kwestie ging.
Bij een korte rechtszitting vandaag in de rechtbank Zwolle werd duidelijk dat het onderzoek inmiddels is afgerond. Er staat nog een vraag uit bij de patholoog en er moet nog een getuige worden gehoord.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.