nieuws

Noaber18 start met asfalteren laatste kilometers nieuwe N18

Aannemer Noaber18 start vanavond met het asfalteren van de laatste 23 kilometer van de N18. Het gaat om het weggedeelte van Enschede naar Eibergen.
De werkzaamheden van de nieuwe N18 lopen op schema. Noaber18 is tot maandag 30 april bezig met de laatste werkzaamheden. Twee dagen later, op woensdag 2 mei, stelt Rijkswaterstaat de weg open voor het verkeer.

Publieksdag op 1 mei

Een dag eerder - dinsdag 1 mei -  kunnen bewoners uit de regio fietsen en wandelen over de nieuwe weg. Ook zijn de aansluitingen Neede en Haaksbergen te bekijken. Vanwege de meivakantie zijn er ook allerlei kinderactiviteiten.

Nieuwe Twenteroute

De Nieuwe Twenteroute, zoals Rijkswaterstaat de nieuwe weg noemt, loopt tussen Groenlo en Enschede en is 27 kilometer lang. De voorbereidingen hebben jarenlang geduurd. De weg zelf is in anderhalf jaar tijd aangelegd.

Compleet vernieuwd

Overigens heeft Rijkswaterstaat de gehele N18 vernieuwd. Het stuk tussen Varsseveld en Lichtenvoorde is al enige tijd klaar. Het gedeelte dat nu wordt opgeleverd, tussen Groenlo en Enschede, gaat om de kernen van Eibergen, Haaksbergen en Usselo heen.

Veiliger en sneller

Rijkswaterstaat meldt dat de Nieuwe Twenteroute veiliger is om over te rijden of over te steken. De verwachting is dat er minder verkeersslachtoffers vallen dan nu. De nieuwe weg vergroot de leefbaarheid in Eibergen, Haaksbergen en Usselo en de reistijd tussen Varsseveld en Enschede neemt af.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.