nieuws

Gemeenteraadsleden Almelo krijgen taart van jongeren: 'Wij willen beleid voor kinderen in armoede'

Burgemeester Gerritsen kreeg een taart van de jongeren
Burgemeester Gerritsen kreeg een taart van de jongeren © RTV Oost
Bij de installatie van de nieuwe gemeenteraad in het Almelose stadhuis, kwamen Melvin en Amber namens alle Almelose jongeren met een speciaal verzoek: “Wij willen dat u oog heeft voor kinderen en jongeren die opgroeien in armoede. En dat u beleid maakt dat hen helpt.”
De jongeren gaven de net geïnstalleerde raadsleden een taart als felicitatie. De taart is opgebouwd met actiepunten waarmee armoede onder kinderen en jongeren in de gemeente aangepakt kan worden. 

'Treurig dat het nodig is'

Burgemeester Arjen Gerritsen nam de taart in ontvangst. "Ontzettend mooi dat jullie dit initiatief nemen. Tegelijk is het ook treurig dat het nodig is om aandacht te vragen voor kinderen en jongeren in armoede."
Gerritsen: "Almelo is een geweldige stad waar veel ontwikkeling is. We willen er alles aan doen om kinderen en jongeren die opgroeien in armoede te bereiken en ons voor hen in te zetten.”

Landelijke actie

De actie is onderdeel van een landelijke campagne van kinderrechtenorganisaties Defence for Children en Save the Children. Een op de negen kinderen in Nederland groeit op in armoede. 
De raadsleden van de vijftig armste gemeenten kregen een taart met daarop de aanbevelingen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.