nieuws

Grondverbetering staat centraal tijdens Paasshow Landbouwmachines in Lettele

Een gecombineerde verticuteer- en zaaimachine voor grasland en een groene trekker met bodembesparende banden vormen de opvallende nieuwtjes tijdens de Paasshow van Holvo Landbouwmechanisatie in Lettele.
Op een terrein aan de Bathmenseweg in Lettele staan vanaf vandaag tot en met tweede Paasdag tientallen landbouwmachines opgesteld, waarbij geïnteresseerden kennis kunnen van de nieuwste technieken op gebied van landbouwmechanisatie.
Naast gebruikte en moderne tractoren zijn er ook maaimachines, strobaalpersen en onkruidbestrijdingsapparaten te bezichtigen. Centraal tijdens de landbouwmechanisatiedagen in Lettele staat de grondverbetering. Diverse technieken daarvoor worden met de nieuwste machines gedemonstreerd. Zoals de demonstratie van Holvo's trots: een verticuteer- annex graszadenmachine die over het grasland wordt getrokken met een bodembesparende tractor.
De Paasshow is vandaag van 13.00 tot 22.00 uur; zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur en op tweede paasdag van 10.00 tot 17.00 uur. Holvo is te vinden aan de Bathmenseweg 23b in Lettele, tel. 0570 – 551586. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.