nieuws

Brommen door de jaren zestig bij Historische Kring in Wierden

De jaren zestig staan centraal in een expositie, die morgenmiddag wordt geopend in Van Buurenstee in Wierden, de thuisbasis van de Historische Kring Wederden.
De computer wordt opgestart om muziek uit de jaren zestig te laten horen. Chubby Checker en zijn The Twist is de eerste artiest die te horen is. Tientallen andere 'gouwe ouwen' volgen daarna.

'Originele DKW'

Het eerste dat opvalt is een etalagepop met een politie-uniform uit die tijd. "Bij een originele DKW", vertelt Theo Pigge van de Historische Kring. Hij wijst op het logo van de politie op de voorbumper.
Verderop in de ruimte staan nog eens enkele brommers uit die tijd. Uiteraard een Puch, maar ook een Zundapp. "Het was toch een speciale tijd", vindt Pigge. "Je had de seksuele revolutie. En in 1969 deze bezetting van het Maagdenhuis. Maar er was toen ook bijvoorbeeld sprake van bermtoerisme. Daar staan we ook bij stil."

Specifiek nieuws

Bij de expositie zijn ook tafels ingericht met specifiek nieuws. "Over de wereld, over Nederland en natuurlijk ook over Wierden. Allemaal uit de jaren zestig." Morgen dus de opening en de expositie is tot en met eind juni te zien.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.