nieuws

Tweede Paasdagdrukte bij de Schaapskooi in Haaksbergen

Waar veel mensen op Tweede Paasdag een bezoekje brengen aan een woonboulevard, een tuincentrum of een autodealer, trekt de Schaapskooi in Haaksbergen ook veel bezoekers. Daar is de jaarlijkse Lente in de Kooi-dag.
Zowel jong als oud loopt door de Schaapskooi met een bakje voer. Om de 'kooi' staan allerlei kraampjes, een springkussen en is een roofvogelshow en een demonstratie schapen drijven. 

2500 bezoekers

"Het is een succesdag vandaag", vertelt Toon Tankink van de Schaapskooi. "Ik denk dat we rond de 2500 bezoekers eindigen vandaag." Dat de schapen nog bijna allemaal binnen zitten deert die bezoekers niet. "Nog een paar weken", legt Tankink uit. "Op zondag 29 april gaan we de tocht naar het veen maken."
De berichtgeving rondom de wolf houden ze bij de Schaapskooi nauwlettend in de gaten. "We hopen dat de wolf weg blijft en dat hij zich hier niet in de buurt vestigt. Anders wordt het een korte tocht naar het Haaksberger veen. Dan lopen we 's avonds weer een uur terug met de schapen, want we willen niet het risico lopen dat ze doorgebeten worden", vertelt Tankink. "We moeten tegen die tijd gewoon afwachten wat de berichtgeving is." 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.