nieuws

Hengelose jurist Yme Drost wil verbod op omstreden pedofielenhandboek

De gerenommeerde jurist Yme Drost uit Hengelo wil dat er onmiddellijk een verbod komt op het omstreden ‘Handboek voor pedofielen’. “De politiek moet z’n verantwoordelijkheid nemen. Dit is te ridicuul voor woorden.”
Ook de van oorsprong Twentse stichting ‘Strijd tegen misbruik’ is furieus over de deze week opgedoken handleiding.

Yme Drost zorgde er eerder voor dat er een verbod kwam op de omstreden Verenging Martijn, waarvan de leden seks met minderjarigen verheerlijkten.

Dark Web
Deze week bleek dat er op het zogenoemde Dark Web – een verborgen deel van het internet waar veelal criminelen en pedoseksuelen actief zijn – al jaren een bijna duizend pagina’s tellend online-handboek circuleert. Daarin staan onder meer ‘tips and tricks’ voor pedo’s. Zo wordt ze uitgelegd waar ze op internet kinderporno kunnen vinden en hoe ze uit handen van justitie kunnen blijven.

Dna-sporen wissen
Zo krijgen ze tips hoe ze dna-sporen kunnen wissen. Maar ook krijgen pedoseksuelen tips hoe ze nieuwe slachtoffers kunnen maken door ze te vertellen hoe ze het vertrouwen van kinderen kunnen winnen. Meerdere kinderlokkers in Nederland zouden het handboek daadwerkelijk hebben gebruikt.

Drost is verbijsterd en vindt dat de bizarre handleiding de hoogste politieke prioriteit moet krijgen: “Dit is werkelijk ongelooflijk.” Hij erkent echter dat het boek circuleert op het internet en dat het vrijwel ondoenlijk zal zijn het te verwijderen: “Maar het moet in ieder geval strafbaar worden gesteld dat je het in je bezit hebt. Hopelijk gaat er dan ook een preventieve werking vanuit.”

In actie komen

De Hengelose jurist zegt echter dat hij vooralsnog niet in actie komt. Dit omdat verantwoordelijk minister Grapperhaus al heeft aangegeven dat hij alles in het werk zal stellen om een strafrechtelijk verbod af te dwingen. “Maar mocht het toch nodig blijken, dan zal ik zéker in actie komen”, aldus Yme Drost.
De ouders van een dochtertje, dat slachtoffer was in de spraakmakende zedenzaak rond Geert B. uit Glanerbrug, hebben na deze affaire de stichting ‘Strijd tegen misbruik’ opgericht. De stichting wist met juridische procedures vervolgens een verbod op 'pedovereniging' Martijn af te dwingen.

'Onvoorstelbaar'

Voorzitter van deze stichting Marcel Jeninga: “Het onvoorstelbare is vooral dat politie en justitie wisten van het bestaan van dit pedofielenhandboek. De grote vraag is: waarom zijn ze niet eerder in actie gekomen? Vooral omdat er aanwijzingen zijn dat er pedo’s waren die het boek hebben toegepast. Of het gaat lukken is vraag twee, maar ik vind dat justitie in ieder geval alles uit de kast moet halen om te proberen degenen op te sporen die dit ooit op internet hebben gezet.”
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.