nieuws

Heracles Almelo doet slechte zaken met nederlaag tegen Heerenveen

Heracles Almelo heeft zichzelf een slechte dienst bewezen in de strijd om de play-offs. De ploeg van trainer John Stegeman verloor in eigen huis met 2-1 van Heerenveen en zakt daardoor naar de tiende plek in de stand.
Het duurde even voordat het duel op gang kwam in Almelo. Zeneli probeerde het twee keer namens Heerenveen en Monteiro schoot over het doel van de Friezen.

Twee treffers in korte tijd

In de laatste tien minuten voor rust gebeurde er echter van alles. Thorsby zette Heerenveen op voorsprong met een kopbal. Een paar minuten later mocht Zeneli aanleggen vanaf de stip en faalde niet: 0-2. Aan de andere kant was er een kans voor Jakubiak, hij schoot voorlangs. Reza kon zelfs nog de 0-3 maken, maar kopte over en dus was het bij rust 0-2.

Kansen na wissels

Stegeman wisselde aanvallend in de rust door spits Gladon te brengen voor middenvelder Jakubiak en ook Duarte kwam erin. Gladon dacht ook al snel de 1-2 te maken, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Kort daarna was Kuwas dichtbij. Aan de andere kant schoot Reza na een snelle aanval naast en Dumfries mikte precies op Castro.

Darri scoort

Heracles bleef kansen creëren, maar ook Peterson en Kuwas wisten die niet te benutten. Invaller Darri treuzelde en kon daardoor niet schieten. In blessuretijd schoot hij wel fraai de 1-2 binnen, maar verder kwam Heracles niet.
Heracles zakt door de nederlaag dus naar de tiende plek in de stand van de eredivisie. Heerenveen is nu negende.

Heracles Almelo - sc Heerenveen 1-2

0-1 Thorsby (37)
0-2 Zeneli (40/strafschop)
1-2 Darri (90+3)
Arbiter: Janssen
Geel: Breukers, Pierie, Schaars, Ghoochannejhad
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Droste, Pröpper, Baas (Duarte/46); Jakubiak (Gladon/46), Monteiro, Van Ooijen; Kuwas, Vermeij (Darri/77), Peterson.
sc Heerenveen: Hansen; Dumfries, Høegh, Pierie (Bulthuis/68), Woudenberg; Schaars, Kobayashi, Thorsby; Ødegaard (Vlap/61), Ghoochannejhad (Veerman/82), Zeneli.
Bekijk hier de statistieken van Heracles na het duel tegen Heerenveen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.