nieuws

'Het hoogtepunt voor een schipper tijdens Sail Kampen is het roer loslaten'

Wat is het mooiste voor een schipper tijdens Sail Kampen? Dat is niet heel ingewikkeld, volgens Trudy Harding van De Schuttevaer uit Enkhuizen. "Dat is mensen de kans geven het schip te besturen. Dat geef ik graag uit handen."
De verschillende schepen die meedoen aan Sail Kampen vanaf de wal bekijken is al mooi, maar op een schip stappen en dan vanaf het water kijken naar diezelfde schepen is een echte belevenis. "Dat is twintig keer mooier", zegt verslaggever Marijke Brouwer die met de Schuttevaer meevaart. 
Aan het roer de elfjarige Jarno. Volgens schipper Harding een natuurtalent. "Het is leuk", zegt de jonge schipper. "En het gaat goed."
"Wij krijgen deze dagen de kans om mensen die dat willen te laten varen", legt de echte kapitein van het schip uit. "En bovendien kunnen we op deze manier heel goed ons product laten zien."
De Schuttevaer is een schip, een koftjalk,  dat in 1910 is gebouwd in Groningen en nu vooral dienst doet als dagtochtschip. En nu dus in Kampen vaart. En dat is heel leuk, vindt Harding. "Het is heel gezellig en de collegialiteit is heel goed. We staan voor elkaar klaar op het water."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.