nieuws

Wie dumpte deze zes hangbuikzwijntjes in Mander?

Kirsten Meijer uit Manderveen keek vanochtend raar op toen ze door de bossen van Mander liep. Daar trof ze namelijk zes hangbuikzwijntjes. Op Facebook probeert ze te achterhalen wie de dieren hier achterliet.
Meijer vermoedt dat de dieren op Eerste Paasdag gedumpt zijn in het bos. In haar Facebook-oproep, die inmiddels twintig keer is gedeeld, vraagt ze de eigenaar zich te melden.

Landschap Overijssel

Ook Rick Staudt, beheerder van Landschap Overijssel plaatste een oproep op Twitter. Hij laat telefonisch weten dat hij hoopt op een snelle oplossing: "Er is geen voedsel voor die dieren daar, dus ze houden het niet lang vol. Ik hoop dat we de eigenaar snel achterhalen."
De dienstdoende opzichter heeft de vondst vanochtend meteen gemeld bij de politie, vervolgt Staudt: "Omdat de dieren op gemeentegrond lopen is de afhandeling hun taak. Hoe? Door de eigenaar op te sporen of door een dierenambulance te laten komen."
Dieren gedumpt
Tot die tijd lopen de dieren vrij rond. Nog steeds rond de plek waar ze gevonden zijn, langs een zandpad bij Mander. Hoewel de kans bestaat dat de dieren zijn uitgebroken en aan de wandel zijn geslagen, denkt Staudt aan een ander scenario.
Staudt vermoedt dat de zwijntjes gedumpt zijn: "Dat zie je vaak, dan zijn die schattige biggetjes groot geworden en dan weet de eigenaar zich er geen raad meer mee. En die volgroeide zwijnen raak je aan de straatstenen niet kwijt."
De beheerder is wel wat gewend wat dat betreft: "We zien helaas veel van dit soort acties, waarbij bijvoorbeeld ook kippen worden losgelaten in het bos. Maar zes zwijnen tegelijk, da's wel vrij uitzonderlijk."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.