nieuws

Komt de moordenaar van de Kampense Maartje Pieck vrij?

Maartje Pieck
Maartje Pieck © Familie Pieck
Komt de moordenaar van de Kampense Maartje Pieck op vrije voeten? Dat is de grote vraag vanmiddag in de Zwolse rechtbank.
De rechter buigt zich over de vraag of Jan H. nog langer tbs-behandeling nodig heeft. Hij mag al langer op onbegeleid verlof en werkt ook buiten de Nijmeegse Pompekliniek.
Tekst gaat verder onder de foto.
Maartje Pieck met haar jongere zus Lotte
De 15-jarige Maartje Pieck uit Kampen werd op 11 juli 2000 tijdens het rondbrengen van folders in haar woonwijk door haar toenmalige buurtbewoner vastgepakt en naar zolder gesleurd. Daar dwong hij haar tot seksuele handelingen.

Kampenaar verschafte zich alibi

Toen Maartje begon te gillen wurgde de Kampenaar haar met een nylon touw. Om zichzelf een alibi te verschaffen ging hij bij de buren op bezoek nadat hij het stoffelijk overschot in de kofferbak van z'n auto had gegooid. 
Hij dumpte het stoffelijk overschot vervolgens in het bos Roggebotzand tussen Kampen en Dronten waar zij enkele dagen later werd gevonden. Jan H. had aanvankelijk nog meegedaan aan de zoektocht naar het vermiste meisje.
Tekst gaat verder onder de foto.
Komt de moordenaar van Maartje Pieck vrij?

Frettenhaar

De Kampenaar liep tegen de lamp door goed recherchewerk. Door de vondst van frettenharen in zowel de kofferbak als op het lichaam van Pieck kon de politie de man linken aan het misdrijf. Daarop bekende hij. 
De inmiddels 55-jarige moordenaar werd definitief veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf en tbs.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.