nieuws

Politie zoekt met honden en helikopter naar drie verdachten in De Lutte

De Nederlandse en Duitse politie hebben vanochtend in De Lutte met hondengeleiders naar drie verdachte jongemannen gezocht. Mogelijk hebben de verdachte personen iets te maken met een plofkraak die afgelopen nacht in Duitsland plaatsvond.
De mannen hielden zich verdacht op in de bosjes in de wijk Luttermolen. Toen zij werden opgemerkt door een buurtbewoner, sloeg het drietal op de vlucht.
De politie heeft delen van de wijk afgezet en een helikopter ingezet om de drie op te sporen. Omdat de vluchtende mannen mogelijk vuurwapengevaarlijk zijn, draagt de politie kogelwerende vesten.
De zoektocht is aan het eind van de ochtend gestaakt. De politie vraagt de buurtbewoners hun ogen goed open te houden, mogelijk zijn de verdachten nog in De Lutte. Gezien de wijk aan de A1 grenst, bestaat de kans dat de verdachten al gevlucht waren.
De drie jongemannen zijn ongeveer 20-25 jaar oud, hebben kort krullend haar en dragen blauwe jassen. De politie roept op om de jongemannen niet zelf te benaderen, maar direct de politie te bellen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.