Dijkerhoekers over paasvuurdiscussie: "Grote onzin"

Smog, stank, fijnstof. De discussie over schadelijke effecten van paasvuren wordt in Dijkerhoek met ergernis gevolgd.

Daar waar het grootste paasvuur van Nederland zondagavond volop brandde, zijn het dinsdagochtend nog slechts smeulende restanten die zichtbaar zijn. 

Gezeur

Bart Haverslag, organisator, komt poolshoogte nemen en reageert op de flink opgelaaide discussie over het verbieden van paasvuren. "Ze zeggen dat ze daar overlast hebben, maar als ik zie hoeveel mensen uit het westen van Nederland hier het vuur komen bekijken...Het zijn daar maar een paar mensen die klagen. Grote onzin. Gezeur van helemaal niks."

Hij onderkent wel dat onderzoek duidelijk maakt dat er veel schadelijke fijnstof vrijkomt. Meer zelfs dan tijdens de jaarwisseling, als er massaal vuurwerk wordt ontstoken. "Maar je vliegt ook voor drie tientjes heel Europa door, is dat dan goed voor het milieu?"

Niet stoppen

Bang dat er een einde komt aan het traditionele paasvuur is Haverslag niet. "Het gaat ze zeker niet lukken om dat te stoppen. Dit zit zo diep geworteld bij ons. En ze hebben genoeg problemen in het westen van het land, laat ze die eens oplossen, voordat ze zich met ons gaan bemoeien."

Meer over dit onderwerp:
Rijssen-Holten Paasvuur Dijkerhoek Nieuws
Deel dit artikel: