nieuws

Man uit Losser blijft voor de rechter stalking van ex-echtgenote ontkennen

Zaak rond stalking
Zaak rond stalking © iStock
Veertien maanden celstraf waarvan de helft voorwaardelijk, verplichte behandeling en een contact- en gebiedsverbod op straffe van twee weken cel per overtreding. Dat is de straf die een 51-jarige man uit Losser volgens het Openbaar Ministerie zou moeten krijgen voor het jarenlang stalken en lastigvallen van zijn ex-echtgenote uit Enschede.
De man ontkent de beschuldigingen. Hij zegt dat hij juist door zijn ex en haar baas wordt lastiggevallen. Die hebben volgens hem alles in het werk gezet om hem zwart te maken.

Doodsbang

De man uit Losser zou honderden berichten gestuurd hebben naar zijn ex en haar werkgever. Ook zou hij haar achtervolgd hebben, haar hebben opgewacht bij de school van hun zoon en regelmatig langs haar huis gereden zijn. De vrouw is doodsbang voor haar ex en zegt dat ze al door hem lastiggevallen wordt sinds het moment dat hij haar verliet voor een ander.
De verdachte werd de afgelopen jaren al drie keer veroordeeld voor het lastig vallen van zijn ex. Voor het Openbaar Ministerie is het dan ook een klare zaak. Het OM wil dat de man zijn ex en hun zoon vanaf nu met rust laat. Geen omgangsregeling meer met de zoon, omdat die ook een slachtoffer in dit verhaal is en rust moet hebben. 
De uitspraak is over twee weken.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.