Verbeteren ondernemersklimaat: gedeputeerde Van Hijum gaat verder met bedrijfsbezoeken

Gedeputeerde Eddy van Hijum (Economie) gaat de komende tijd op bezoek bij Overijsselse ondernemingen die snel zijn gegroeid, een (inter)nationale prijs hebben gewonnen, bij nieuwe bedrijven en grote ondernemingen. De bedrijventour is een vervolg op de MKB-tour van vorig jaar.

"Met deze werkbezoeken versterken wij de contacten met de ondernemers", zegt Van Hijum. "Ik wil van de ondernemers zelf horen waar ze tegen aan lopen en wat zij nodig hebben om zich verder te ontwikkelen. In Overijssel moeten ondernemers ervaren dat de overheid naast hen staat, meedenkt en ondersteuning biedt bij zaken als innovatie, het vinden van geschikt personeel en vestigingslocaties. Daarvoor staan de gemeenten, ondernemers en provincie samen aan de lat. Vandaar de wethouders ook bij de bezoeken aanwezig zijn."

De nieuwe tour begint morgen met een bezoek aan Apollo Vredestein in Enschede. Van Hijum zal de komende tijd onder meer langsgaan bij Topicus in Deventer, Twentepoort Logistiek in Wierden, Timberland in Almelo, Travelbags in Hardenberg en Use Technology in Haaksbergen. 

De provincie werkt al langer aan het verbeteren van het ondernemersklimaat in Overijssel. Dat gebeurt samen met het bedrijfsleven, onderwijs en gemeenten. Overijssel heeft de titel 'MKB-vriendelijkste provincie van Nederland' gewonnen en wil dat ook blijven.

Meer over dit onderwerp:
mkb Eddy van Hijum Nieuws
Deel dit artikel: