nieuws

Deelname aan de Open Huizen Dag in Overijssel minimaal

De deelname aan de Open Huizen Dag van aanstaande zaterdag 7 april is dit jaar minimaal. Huizen in de prijsklasse tussen de 150 en 300 duizend euro zijn binnen korte tijd verkocht. Voor veel huiseigenaren is er op dit moment geen noodzaak om aan de tweejaarlijkse kijkdag mee te doen.
In Zwolle is de deelname met maar liefst 60 procent gezakt. Dat komt volgens Jessica Roo, voorzitter van de NVM regio Zwolle, omdat de huizen als warme broodjes over de toonbank vliegen. "De markt is krap, er is weinig aanbod en de huizen die in de verkoop gaan zijn veelal al voor de Open Huizen Dag verkocht." 

Open huizen dag nuttig

Toch is de kijkdag niet helemaal overbodig. "Er zijn ook objecten in de duurdere prijsklasse die nog wel baat hebben bij de kijkdag. De huizen boven de vijf ton verkopen minder snel. Die huiseigenaren kunnen middels de open dag mensen over de drempel halen om toch een keer te komen kijken", zegt Roo
Verder is de dag voor huiseigenaren met een goedkopere woning in sommige gevallen een uitkomst om een grote groep kijkers in korte tijd de woning te laten zien. "Dat is minder omslachtig en scheelt de huizenverkopers aanzienlijk in tijd", zegt de Zwolse makelaar.

Veel aanloop potentiële kopers

Die verkopers moeten dan wel rekening houden met een grote aanloop. Voor huizen tussen de 150 en 300 duizend euro is enorm veel belangstelling in Zwolle. Er wordt snel en ver boven de vraagprijs geboden.
"Als het zaterdag stormloopt staan we bij ons makelaarskantoor klaar om onze klanten te helpen. Maar ik adviseer alle deelnemers aan de Open Huizen Dag om sowieso met twee mensen in de woning aanwezig te zijn om potentiële kopers te ontvangen."
Belangstellenden kunnen op huizensite Funda zien welke huizen aanstaande zaterdag tussen 11.00 en 15.00 uur meedoen aan de Open Huizen Dag 2018.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.