nieuws

Ruim driehonderd schoolkinderen herdenken de bevrijding van Oldenzaal

Ruim driehonderd leerlingen van groep 8 van Oldenzaalse basisscholen hebben vanmorgen herdacht dat Oldenzaal 73 jaar geleden werd bevrijd. Kinderen van De Leemstee hadden een speciale rol; zij mochten bloemen leggen en gedichten voorlezen.
De herdenking werd gehouden op de begraafplaats aan de Hengelosestraat. Burgemeester Theo Schouten hield een toespraak, waarna de bevrijdingsvlag werd gehesen. Vervolgens ging iedereen de begraafplaats op.

'Heel belangrijk'

Een 88-jarige Oldenzaalse bekeek de gebeurtenissen van een afstandje. "Ik heb de bevrijding van Oldenzaal zelf meegemaakt en probeer toch elk jaar bij de herdenking aanwezig te zijn. Het is heel belangrijk dat kinderen van deze leeftijd hier zo mee bezig zijn."
Juf Kemerink van De Leemstee was onder de indruk van de bijeenkomst. "We hebben samen met de kinderen veel aandacht besteed aan de oorlog. Aan de hand van een voorbeeld hebben de vijf kinderen die een gedicht voorlazen dat ook zelf gemaakt."

Wilhelmus

Nadat bij graven van Nederlandse, Engelse en ook Canadese gevallenen een bloem was neergelegd, werd gezamenlijk het Wilhelmus gezongen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.