Discogangers schenken 700 chocolade paashazen aan de Voedselbank Rijssen-Holten

Maar liefst 700 bezoekers van discotheek Lucky in Rijssen konden afgelopen zaterdag 'gratis' naar binnen doordat ze een chocolade paashaas bij zich hadden voor de gebruikers van de Voedselbank Rijssen-Holten.

Het is de tweede keer dat de Rijssense discotheek zich tijdens Pasen inzet voor de plaatselijke voedselbank. Vorig jaar werden er met een soortgelijke actie ruim 500 chocolade paashazen opgehaald en aan de plaatselijke voedselbank geschonken. 

Koopje voor de jeugd

"De entreeprijzen liggen normalerwijs, afhankelijk van het tijdstip van binnenkomst, tussen de € 5,- en € 7,-. Dus ik snap best dat er heel veel jongeren even zijn wezen shoppen", aldus een enthousiaste Jeanet Geerling van de Voedselbank Rijssen-Holten.

Een haas van formaat

De paashazen moesten wel aan een paar voorwaarden voldoen. Zo moest de lekkernij nog in de verpakking zitten, helemaal in tact zijn én minimaal 150 gram wegen. 

Mega succes

"Het initiatief komt van de eigenaren van de uitgaansgelegenheid en wij zijn er natuurlijk enorm blij mee. Vorig jaar hadden we ruim 500 chocolade paashazen en nu dus 200 meer", aldus Geerling.   

Delen met de noabers

"We hebben over, ruim over, want onder onze gebruikers zitten 120 kinderen. Dit betekent dat we kunnen gaan delen met andere Overijsselse voedselbanken en dat is mooi. We weten dat er dit jaar bij diverse voedselbanken een tekort was wat betreft paasartikelen. Dat we kunnen delen is dus perfect. We zijn enorm trots op en blij met deze actie", aldus Geerling.

Deel dit artikel:

Reageren