Beloften PEC Zwolle naar bekerfinale na strafschoppen tegen Willem II

Wouter Marinus
Wouter Marinus © Pro Shots
De beloften van PEC Zwolle hebben vanavond de bekerfinale bereikt. De ploeg van coach Albert van der Haar won na strafschoppen van Willem II.
Na een kwartier kwam de ploeg uit Tilburg op voorsprong door Koen Wesdorp. 0-1 was ook de ruststand in Zwolle. Met een kwart wedstrijd tegen gaan kwam de thuisploeg op gelijke hoogte door een kopbal van Wouter Marinus. Het bleef bij 1-1 na 90 minuten en dus moesten strafschoppen de beslissing brengen.
Daarin bleek Zwolle met 5-4 te sterk en dus speelt het de bekerfinale. Mike Hauptmeijer werd de grote man door twee strafschoppen te keren. Cambuur is de andere finalist. Die ploeg won vanavond met liefst 6-0 van Heerenveen. De finale is op maandag 7 mei.