Lachende gezichten op Paaskermis voor gehandicapten in Enschede

Zo'n 1000 mensen met een verstandelijke en of lichamelijke beperking bezochten vandaag de speciale Paaskermis in Enschede. "Een groot succes", aldusĀ organisator Cor Oostendorp van Stichting Oei!.

Speciaal voor vandaag passen kermisexploitanten hun attracties aan. Ze gaan wat trager en je krijgt meer tijd voor het instappen. "Hiermee zorgen we ervoor dat alle attracties toegankelijk zijn." 

Jubileum

Deze ochtend op de Paaskermis in Enschede is georganiseerd door Stichting Oei!. "Wij organiseren speciale dagen voor mensen met een beperking."

Een jubileum voor de speciale Paaskermis is aanstaande. "Dit is alweer de 38ste editie. Nog twee edities te gaan en dan hebben we een jubileum. Dan maken we er een nog groter feestje van. We kunnen met 38 edities wel zeggen dat we een begrip zijn in Enschede", zegt de trotse Oostendorp.

Lachende kinderen op een unieke kermis

Oostendorp hoopt dat ook andere kermissen in Nederland het concept overnemen. "Het is uniek. Volgens mij zijn wij de enige in Nederland. Laat het een voorbeeld zijn voor andere kermissen in het land."

"Een glimlach is waar we het uiteindelijk voor doen. Het is prachtig om te zien dat iedereen hier zo vrolijk is."

Deel dit artikel: