nieuws

In Raalte worden geen parkeerboetes uitgedeeld als het regent

In Raalte worden geen parkeerboetes geschreven als het regent
In Raalte worden geen parkeerboetes geschreven als het regent © ANP
In Raalte worden geen parkeerboetes uitgedeeld als het regent, hagelt of sneeuwt. Dat staat in een evaluatierapport van het parkeerbeleid in het dorp.
Waarom Raalte dat niet doet? Omdat de gemeente vindt dat parkeerwachters alleen kunnen bekeuren bij droog weer. 

Handgeschreven bekeuring
Raalte heeft geen digitaal systeem om parkeerboetes uit te delen, daarom moeten de handhavers de bonnen nog 'ouderwets' met de hand op papier schrijven. En dat is bij nat weer niet mogelijk, aldus de gemeente. 
Hoewel er bij neerslag niet beboet wordt, lijkt er genoeg werk voor de parkeerwachters te zijn in Raalte. Want in hetzelfde onderzoeksrapport valt te lezen dat bij meer dan 10 procent van alle geparkeerde auto's in de parkeerschijfzone, de parkeerschijf ontbreekt. 

Andere parkeerregels
Aanleiding voor het onderzoek is een verandering van de parkeerregels in Raalte. Grofweg een jaar geleden werd in het dorp het betaald parkeren afgeschaft. In plaats van een parkeerkaartje kopen, moet je nu in het centrum van Raalte een parkeerschijf achter de voorruit van je auto leggen. 
Om te kijken of het nieuwe parkeerbeleid zijn vruchten afwerpt, werd een onderzoeksbureau ingeschakeld. Dat onderzoeksbureau meldt in haar onderzoeksrapport dat er bij neerslag niet bekeurd kan worden. 

Aandachtspunt
Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat het onderwerp inmiddels een 'aandachtspunt' is.
Raalte zegt het 'probleem' inmiddels getackeld te hebben, maar de gemeentewoordvoerder kan niet vertellen hoe. 

Boete: 100 euro

Overigens blijft het wel een flinke gok om je auto zonder parkeerschijf in Raalte neer te zetten: wie betrapt wordt kan een boete van zo'n 100 euro verwachten. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.