nieuws

UIT-tips voor het weekend van 6, 7 en 8 april

Magic Circus
Magic Circus © Magic Circus
Het voorjaar staat voor de deur. Wandel mee in de Tukkerstocht Albergen, ga op excursie in het waterpark Lankheet of breng een bezoekje aan de Twentse bijenmarkt in Borne.

Bevrijdingsconcert Oldenzaal

Afgelopen maandag was het 73 jaar geleden dat Oldenzaal is bevrijd. Op vrijdag wordt dit gevierd met een bevrijdingsconcert in Cultuurhuis De Hof. Vanaf 19.30 uur is er een gevarieerd programma dat is samengesteld in samenwerking met het Comité Nationale feest- en gedenkdagen. Klassiek, modern, zang, instrumentale muziek, dans en gedichten wisselen elkaar af.

Magic Circus Zwolle

Het Nederlands Stadscircus Magic Circus  staat nog tot en met zondag in de de Zwolse wijk Stadshagen. De voorstelling heet Hoe dan?! en is 's middags om 16.00 uur te zien. In deze voorstelling is alles veilig en safe, dankzij beveiliger Dave. Hij bewaakt de Magic Dome met zijn eigenwijze waakhonden. Gelukkig maar, want een clown die onderweg is naar Tirol, verdachte pakketjes, levende koffers en krachtpatsers uit het Osmeens Staatscircus moet je goed in de gaten houden. Geniet van 100 minuten circusvermaak. Na de voorstellingen in Stadshagen verhuist het Magic Circus naar Zwolle Zuid en de AA-Landen.

80ste Twentse bijenmarkt Borne

In de tuinen van Bloemenvereniging Floralia in Borne wordt zaterdag van 08.00 uur tot 12.00 uur de 80ste Twentse bijenmarkt gehouden. Op de markt zijn diverse kramen te vinden met zowel gebruikt als nieuw bijenmateriaal, vogelhuisjes en bijenhotels, bloemen, bijenbomen en struiken. Afhankelijk van het weer zijn er plaatselijke imkers aanwezig met bijenvolken.

Excursie: Waterpark Lankheet

Zaterdag is er in Haaksbergen een ontdekkingstocht door de bossen, rietvelden en oude beeklopen van het Lankheet. Deskundige gidsen nemen liefhebbers tijdens de maandelijkse wandeling mee op plekken die normaal niet toegankelijk zijn voor publiek. Op het programma staan de vloeiweiden, de gereconstrueerde oude omloop van de Buurserbeek met de schutsluizen en een bezoek aan de het unieke architectonische boothuis en de houtvesterij. De wandeling start om 10.00 uur bij het Veldwerkcentrum.

Booster Festival, Enschede
Zaterdag staat de Enschede binnenstad in het teken van het Booster Festival. Tijdens het showcasefestival van Twente kunnen muziekliefhebbers gratis genieten van 29 acts in de meest uiteenlopende stijlen op heel veel locaties. Het festival start om 19.30 uur maar overdag is het muzikantendag en staat de binnenstad ook al in het teken van muziek. Er zijn professionals uit de muziekindustrie, zoals labels, publishers en boekers die deze dag demo’s checken en tips en tricks geven uit de muziekwereld.

Tukkerstocht Albergen

Voor de 55ste keer wordt zondag de Tukkertocht Albergen georganiseerd. De routes leiden allemaal rondom het dorp. De 6 kilometer thematocht is dit jaar gewijd aan water. Tijdens de tocht wordt alles uitgelegd over water en onderweg kunnen deelnemers een rebus oplossen. Deze 6 km-tocht start om 14.00 uur. De starttijden van de andere afstanden variëren. (12, 18, 25 of 40 km). De langste afstand is een mooie trainingstocht voor de Nijmeegse en Apeldoornse Vierdaagse.
Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.