nieuws

Weer een oudere vrouw beroofd van haar bankpas, man haalt in Almelo geld van haar rekening

Oudere vrouw van bankpas beroofd
Oudere vrouw van bankpas beroofd © Onder de Loep
Ze weten niet van ophouden, de rondtrekkende bendes die vooral oudere vrouwen beroven. Hun werkwijze: de pincode afkijken, daarna de bankpas stelen en vervolgens de rekening leeg halen. In Almelo is een vrouw van 73 slachtoffer geworden toen ze winkelde in het centrum.
Vermoedelijk is eind januari haar pincode afgekeken. De vrouw rekent op 27 januari af bij Kruidvat in Almelo. Als ze daarna bij Open32 is, staan twee kleine donkere vrouwen dicht bij haar. Ze raken haar ook aan en trekken zelfs kleding uit haar handen. Niet veel later komt de 73-jarige vrouw erachter dat haar bankpas verdwenen is.
Bij de geldautomaat van de Rabobank aan de Werf in Almelo staat dan al een man met haar bankpas. Hij haalt 1250 euro uit de automaat. Waarschijnlijk weet hij dat er een camera hangt, want hij probeert zijn gezicht te bedekken. Toch is de kleding en een deel van het gezicht wel te zien.

Tips?

Wie herkent de pinner? Bel meteen de tiplijn van de politie: 0800 – 6070 (gratis nummer). Anoniem tippen kan bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.