Politie Hof van Twente door het stof na schade begraafplaats: 'Te vroeg conclusies getrokken'

Nadat zaterdag schade op de begraafplaats in Diepenheim was gemeld, trok de politie Hof van Twente op Facebook fel van leer. Vandaag moeten de agenten het boetekleed aantrekken: het bleek geen 'moedwillige, laffe daad', maar stormschade. 'Sorry voor de eventuele onrust.'

Het eerste bericht, waarin de politie Hof van Twente onder de kop 'Totaal gebrek aan respect' op niet mis verstane wijze kennis geeft van de vernielingen op het Diepenheimse kerkhof, werd vanochtend geüpdatet. 

Te vroeg conclusies getrokken
De politie geeft aan flink op het verkeerde been te zijn gezet. De grote schade raakte de aanwezige agenten op een dusdanige wijze dat er door de emoties vroegtijdige conclusies zijn getrokken, aldus het vernieuwde Facebook-bericht.

Dat zorgt voor een kater bij het korps: "Ondanks het gevoel van opluchting zijn we blijven zitten met een kater. Mensen moeten er namelijk op kunnen vertrouwen dat wij de feiten communiceren."

Storm- en vriesschade
Het eerste bericht werd massaal gedeeld en opgepikt door diverse media. Ook RTV Oost berichtte over de vernielingen. De gemeente Hof van Twente liet op 3 april al weten dat hier geen sprake was van vandalisme. Na een aantal dagen onderzoek te hebben gedaan, concludeerde de gemeente dat het om storm- en vorstschade ging. 

De politie geeft aan lering te trekken uit dit incident. "Dit leerpunt delen we met alle collega’s van het team om er samen beter te worden. We zeggen sorry voor de eventuele onrust die dit heeft veroorzaakt."

De Facebook post kan op dit moment niet worden geladen. Klik hier om naar de post te gaan.

Meer over dit onderwerp:
Hof van Twente graven politie Nieuws
Deel dit artikel: