nieuws

Restaurant De Troubadour Hardenberg na brand vandaag weer open: ‘Klaar voor toekomst'

Ruim een jaar lang was het horeca-echtpaar Herman en Greta Potgieter druk met slopen en weer opbouwen. Maar De Troubadour opent vandaag eindelijk de deuren. Herrezen uit de as. Het restaurant – gelegen op een van de mooiste plekken van Hardenberg – gaat nu verder volgens een nieuwe formule. “We zijn klaar voor de toekomst.”
De brand februari vorig jaar was groot nieuws in deze regio. Juist vanwege die markante ligging – pal aan de Vecht, bij het inrijden van Hardenberg van ver af te zien – is het ruim honderd jaar oude gebouw een begrip in het Vechtdal.

Onheilstijding

Herman Potgieter was vorig jaar met zijn zoon in Ierland toen de onheilstijding binnenkwam. “We zaten in een pub in Dublin toen mijn zoon een foto op zijn mobieltje binnenkreeg. De volgende ochtend hebben we het eerste vliegtuig naar huis genomen.”

Verzopen

De schade was enorm. “Van de buitenkant leek het nog wel mee te vallen, maar de brandweer was vier uur lang bezig geweest met blussen. Van binnen was alles verzopen.”

Over andere boeg
Waarop werd besloten het over een andere boeg te gooien. “Aanvankelijk hadden we een bluescafé met veel liveoptredens, maar gaandeweg hadden we er al een grand-café van gemaakt. We hadden het plan er een ‘dagrestaurant’ van te maken: waar je dus behalve voor diner ook terecht kunt voor lunch. Dat hele plan is nu versneld uitgevoerd.”

Regio-gerechten
Na een eerdere officiële opening voor genodigden, is er gisteravond proefgedraaid. Vandaag opent De Troubadour de deuren voor het publiek. Met een aangepaste menukaart ook. Met onder meer vlees van het Vechtdalrund, caprese Radewijk en Hardenberger notenbrood. “Inderdaad, we hebben diverse regionale gerechten.”

De voornaamste verandering zit ‘m echter in het interieur. Met als voornaamste blikvanger een ruime serre met een dakterras met majestueus uitzicht over het water. “Bourgondisch genieten aan de Vecht.”

Hedendaags interieur
Het nieuwe interieur doet weinig meer herinneren aan vroeger. “Het is hedendaags. Modern, met onder meer stoer staal. Maar ook met nostalgische accenten. Foto’s van bekende artiesten die bij ons hebben opgetreden toen we nog eigenaar waren van popzaal Podium hier in Hardenberg. Kortom, we zijn klaar voor de toekomst.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.