nieuws

Man in Oldenzaal opgepakt voor 'ernstig zedendelict' in Enschede

Een speciaal team van de politie heeft woensdagavond in Oldenzaal een man opgepakt voor een 'ernstig zedendelict' in Enschede. De verdachte is een 19-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.
Het slachtoffer van het misdrijf is een 28-jarige vrouw. Ze werd woensdagochtend vroeg rond 03.30 uur aan de M.H. Tromplaan in Enschede van haar fiets getrokken, waarna er met haar op een gewelddadige manier een zedenmisdrijf is gepleegd. Nadere details over wat er is gebeurd, wil de politie nu nog niet kwijt.

Getuigen joegen belager weg

De vrouw wist op een gegeven moment om hulp te roepen, en dat werd gehoord door mensen in de omgeving. De getuigen hebben haar belager weggejaagd. Het is ze niet gelukt de vluchtende man te overmeesteren.
De politie is meteen na de melding een groot onderzoek gestart en kon woensdag later op de dag een verdachte aanhouden.

Slachtoffer mogelijk willekeurig uitgekozen
Omdat het erop lijkt dat de verdachte willekeurig een slachtoffer heeft uitgezocht, werd het onderzoek direct groot opgezet. Toen de verdachte eenmaal in beeld was werd een gespecialiseerd team ingeschakeld om de man aan te houden.
De verdachte wordt verhoord om te kijken of hij nog meer zedendelicten heeft gepleegd. De politie houdt rekening met de mogelijkheid dat de 19-jarige man meer slachtoffers heeft gemaakt.

Mogelijk meer slachtoffers gemaakt
Mensen die in de nacht van dinsdag op woensdag iets vergelijkbaars hebben meegemaakt in de omgeving van Enschede worden door de politie met klem opgeroepen om dat te melden.  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.