nieuws

Overijssel steeds populairder onder toeristen

Overijssel steeds populairder onder toeristen
Overijssel steeds populairder onder toeristen © RTV Oost
Overijssel heeft vorig jaar honderdduizend meer toeristen ontvangen dan in 2016. Naast Nederlanders zijn het vooral Duitsers en Belgen die de provincie bezoeken.
Twee jaar geleden bezochten 1.071.000 mensen Overijssel, vorig jaar waren dat er ruim honderdduizend meer: 1.175.000.
De overgrote meerderheid van de gasten is Nederlands (901.000). Daarnaast zijn het voornamelijk Duitsers (92.000), Belgen (36.000), Britten (19.000) en Fransen (10.000).  

180 miljoen euro
In totaal gaven toeristen in Twente ruim 180 miljoen euro uit aan overnachtingen, eten & drinken en activiteiten in de regio. Een toename van 13,5 miljoen euro ten opzichte van 2016. Dit blijkt uit publicatie van de Regiomonitor Twente, een onderzoek van MarketingOost en provincie Overijssel.
Uit de Regiomonitor blijkt dat het totaal aantal overnachtingen in Twente met 8,3% is gestegen naar 3,39 miljoen. De groei in het aantal overnachtingen door buitenlandse bezoekers stijgt daarbij harder dan in de rest van Nederland. Het aantal buitenlandse overnachtingen stijgt met 16%, de gemiddelde stijging in Nederland ligt op 11%. Ruim de helft van de inkomende overnachtingen in Twente komt voor rekening van de Duitse toerist. In de afgelopen jaren, is de Duitser de sterkst stijgende nationaliteit. Gevolgd door de Vlaming.

Groei in alle accommodatietypen

Alle typen accommodatie maken een groei door, waarbij de huisjesterreinen met 15% het sterkst groeien. Opvallend is ook dat kampeerterreinen in Twente, in tegenstelling tot het gemiddelde in Nederland, nog steeds een groei doormaken(8%).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.