nieuws

Rechtszaak tegen Hengelose brandstichtster met borderline uitgesteld

Rechtszaak tegen Hengelose brandstichtster met borderline uitgesteld
Rechtszaak tegen Hengelose brandstichtster met borderline uitgesteld © Cindy Hofhuis
De rechtszaak tegen een Hengelose brandstichtster is vanmiddag uitgesteld. De rechtbank wil eerst van de reclassering weten welke behandeling het best past bij de 23-jarige vrouw met borderline.
De Hengelose heeft bekend dat ze vorig jaar de woning van haar ex-vriend in brand probeerde te steken. Ze had een houten balk met schoensmeer ingesmeerd en daar vuurwerk en een bus deodorant aan vastgemaakt. Deze balk stak ze aan en zette ze tegen de woning aan de Landmansweg in Hengelo. 

Buurman
De harde knal van het vuurwerk maakte een buurman wakker, hij gooide een emmer water over de brandende balk. De ex merkte pas de volgende ochtend wat er was gebeurd. 
De vrouw en haar ex-vriend zouden een stormachtige relatie achter de rug hebben waar twee kinderen uit voortkwamen. Bij de vrouw knapte er iets toen ze van haar zus hoorde dat haar dochtertje niet door een man verschoond wilde worden. Ze dacht meteen dat haar dochter seksueel misbruikt was door haar ex en besloot daarom zijn huis in brand te steken. De vrouw zegt achteraf blij te zijn dat iemand het vuur doofde. 

Dreigende berichtjes
Volgens de rechtbank en het Openbaar Ministerie gaat het inzicht van de 23-jarige niet veel verder dan dat. De vrouw zei tijdens de zitting steeds dat de schuld van alles bij haar ex ligt. Ze zegt ook dat haar ex zichzelf dreigende berichtjes stuurde met haar oude telefoon.
Deze houding deed de officier van justitie vrezen dat een simpele veroordeling niets gaat veranderen. Hij wil daarom een advies van de reclassering over een geschikte behandeling voor de 23-jarige vrouw met borderline. 
Wanneer de zaak verder gaat, is niet duidelijk. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.