nieuws

Cast van muziektheaterspektakel 'De Wilde Deerne' gepresenteerd in Zwolle

Onder grote belangstelling is vanavond de cast en het boek over 'De Wilde Deerne', het wolfsmeisje van Zwolle gepresenteerd. Het muziektheaterspektakel van de Zwolse Stadsproductie is te zien vanaf 11 mei tot en met 3 juni in de IJsselhallen in Zwolle.
Door deze kick-off is ook het startsein gegeven voor de repetities die vanaf nu gaan plaatsvinden. Regisseur Ko van den Bosch is wel wat gewend, maar zegt hij: "De omvang van deze productie is wel gigantisch".

Wie was het wolfsmeisje van Zwolle?

Het verhaal is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een verwilderd meisje dat precies 300 jaar geleden in de bossen bij Zwolle werd gevonden. Volgens de overlevering kon ze niet praten en at ze alleen voedsel dat ze in de natuur kon vinden.
Het theaterstuk geeft antwoord op de vraag wie dit meisje was, waar ze vandaan kwam en hoe ze zeventien jaar lang alleen kon overleven.

Boek

Tijdens de kick-off werd ook het boek "Het Wolfsmeisje" van Wim Coster gepresenteerd. De historicus en schrijver heeft onderzoek en research gedaan naar het verhaal. Het script is mede op zijn boek gebaseerd.
Aan de Zwolse Stadsproductie werken tal van Zwollenaren mee. Singer-songwriter Aïrto Edmundo tekende voor de titelsong. Het wolfsmeisje wordt gespeeld door Lune van der Meulen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.