Politie Rijssen-Holten lost per toeval Belgische vermissingszaak op

De politie Rijssen-Holten heeft per toeval een Belgische vermissingszaak opgelost. Woensdagavond hielp de politie bij het assisteren van een ontmoeting tussen een Belgisch meisje en een Rijssense jongen. Dat meisje bleek in haar land als vermist te zijn opgegeven.

Dat schrijft de politie op Facebook. Afgelopen woensdagavond zag een 21-jarige vrouw een meisje huilend op het station Rijssen zitten. De vrouw knoopte een gesprek met haar aan. Daaruit bleek dat het meisje vijftien jaar oud was en dat ze met de trein vanuit Brugge naar Rijssen was gekomen. 

Internetdate

Ze zou in Rijssen afspreken met een jongen die ze via het internet had leren kennen. Toen het meisje na de lange treinreis op het station in Rijssen kwam, was de jongen in geen velden of wegen te bekennen.

De 21-jarige vrouw nam het meisje mee naar huis en ging op zoek naar de contactgegevens van de jongen. Het contact was snel gelegd en samen gingen ze richting het huis van de jongen. De jongen bleek te zijn 'geschrokken' dat het 15-jarige meisje naar Rijssen was gekomen. Daarom durfde hij niet naar het station te komen.

Mysterie opgelost

De politie belde vervolgens de Belgische collega's, waaruit bleek dat het meisje als vermist was opgegeven. "Zo was ook daar een mysterie opgelost", aldus de politie op Facebook. 

Samen met de moeder in België werd besloten dat het meisje voor die nacht in Rijssen zou blijven slapen. "Dit verhaal kent vooralsnog een goede afloop. Dit is naastenliefde, met een hoofdletter N, en daar worden wij heel blij van!", blikt de politie terug.

Of ook de relatie tussen de twee tieners een goede afloop heeft, is niet bekend.

Meer over dit onderwerp:
Rijssen-Holten vermissing België Politie Nieuws
Deel dit artikel: