nieuws

Staphorst lijdt ruime nederlaag bij SDC Putten

Mark Veldmate
Mark Veldmate © Staphorst
In de zaterdaghoofdklasse heeft Staphorst een grote nederlaag geleden. Op bezoek in het Gelderse Putten verloor de ploeg van Jan van Raalte met 5-2 van SDC.
De Puttense formatie wist tien minuten voor rust de score te openen via Iwan Bos, die na een mooie actie de 1-0 tegen de touwen schoot. Het vuurwerk bewaarden beide ploegen voor de tweede helft, want direct na de thee kwam de thuisploeg op 2-0 door Jurian van den Brink. Staphorst liet zich niet vrijwillig naar de slachtbank leiden, want even later wist Mark Veldmate - vanuit een strafschop - voor de 2-1 te zorgen. Een minuut later was de marge echter alweer twee toen Rick Degenaar de 3-1 op het bord zette.
Na de 3-1 rechtten de bezoekers toch weer de rug en kwamen twintig minuten voor tijd op 3-2 dankzij William de Boer. Staphorst ging daarna met een extra spits spelen om de gelijkmaker te forceren, maar kreeg daar snel de rekening voor gepresenteerd. Rick Buter bracht de stand een kwartier voor tijd op 4-2. Daarna was het verzet van Staphorst definitief gebroken. Na een grote fout van doelman Van Dijk werd het vlak voor tijd ook nog 5-2 via Degenaar.

SDC Putten - Staphorst 5-2

1-0 Iwan Bos (36)
2-0 Jurian van den Brink (47)
2-1 Mark Veldmate (50/strafschop)
3-1 Rick Degenaar (51)
3-2 William de Boer (69)
4-2 Rob Buter (76)
5-2 Rick Degenaar (84)
Bekijk hier de statistieken van Staphorst na het duel in Putten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.