nieuws

Jong FC Twente stunt met thuiszege op koploper Spakenburg

Henk van Schaik
Henk van Schaik © FC Twente Media
Jong FC Twente heeft vanmiddag een verrassende zege geboekt in de 3e divisie. De ploeg van trainer Dennis Demmers won in Hengelo met 2-0 van koploper Spakenburg.
Philip Ties kreeg de eerste kans van de wedstrijd. Hij schoot net over. Aan de andere kant schoot Ritchie Zinga net voorlangs. Na een klein half uur was ook Rashaan Fernandes gevaarlijk, Leon ter Wielen bracht redding op zijn inzet. Even later scoorde Twente wel, maar het doelpunt werd afgekeurd na een overtreding op Ter Wielen. Trainer Dennis Demmers werd na dit moment met rood weggestuurd. In blessuretijd schoot Fernandes nog over en de ruststand was kort daarna 0-0.

Van Schaik beslist het duel

Kort na rust was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Ritchie Zinga maakte schoot in de verre hoek zijn derde van het seizoen binnen. Na een uur kon Kees Tol alleen voor Nick Hengelman de 1-1 maken, maar schoot wild over. Uit een counter schoot Fernandes op Ter Wielen. Acht minuten voor het einde was het wel raak. Henk van Schaik kopte de 2-0 binnen uit een hoekschop. Daar bleef het bij op het veld van HVV Hengelo. Jong Twente stijgt door de zege naar plek elf in de stand van de 3e divisie zaterdag.

Jong FC Twente - Spakenburg 2-0

1-0 Ritchie Zinga (51)
2-0 Henk van Schaik (82)
Rood: Dennis Demmers (trainer Jong Twente/30)
Bekijk hier de statistieken van Jong FC Twente na het duel tegen Spakenburg.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.