nieuws

Nog weinig bekend over toestand gewonde wielrenners na valpartij Omloop Noordwest Overijssel

Wielrenners gewond bij ongeluk Wanneperveen
Wielrenners gewond bij ongeluk Wanneperveen © Rhoxana Ynema
Er is nog weinig bekend over de toestand van de wielrenners die vanmiddag tijdens de Omloop Noordwest Overijssel gewond zijn geraakt. Dat zegt de organisatie van de wedstrijd. De slachtoffers worden in verschillende ziekenhuizen in de regio behandeld.
De valpartij ontstond toen één van de renners op een in de berm geparkeerde auto botste en viel. Daardoor ontstond een grote valpartij waarbij dus meerdere renners gewond zijn geraakt. "We reden met een compleet peloton vanaf Beukers richting Wanneperveen toen er op de Veneweg plotseling waaiervorming ontstond."
De auto was volgens de organisatie op aanwijzing van de politie goed geparkeerd. "Het voertuig stond ver in de berm geparkeerd en vormde geen obstructie voor de race. Er was dan ook geen aanleiding voor een aanrijding, maar de wedstrijdsport en vooral de wielersport is helaas niet zonder risico’s."
"We kunnen met zekerheid stellen dat alle bestuursleden, hulpdiensten en politie de veiligheidsmaatregelen hebben gehandhaafd en op zeer professionele wijze hebben gehandeld. De jongens die gewond zijn geraakt zijn snel en kundig geholpen door de aanwezige hulpdiensten en ambulances waren razendsnel aanwezig."
De wedstrijd is na de valpartij gestaakt en het peloton is onder begeleiding van de politie teruggereden naar Genemuiden. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.