nieuws

Meeste slachtoffers valpartij Omloop Noordwest Overijssel weer thuis

Omloop Noordwest Overijssel
Omloop Noordwest Overijssel © Rhoxana Ynema
De meeste slachtoffers van de valpartij gistermiddag tijdens de Omloop Noordwest Overijssel zijn inmiddels weer thuis. Een van hen is de zoon van Stefan Maas. Hij vertelt dat het naar omstandigheden redelijk gaat met zijn zoon.
"Vanochtend mocht hij weer naar huis. Er is een stukje van zijn duim weer opnieuw aangezet, het is afwachten of dat goed gaat. En een gekneusde schouder. Rust houden dus."
De zoon van Maas was één van de vijf die gistermiddag gewond naar het ziekenhuis werd gebracht na de valpartij. Een wielrenner botste in Wanneperveen op een auto, waarna een groep van zo'n twintig renners ten val kwam. De ronde werd geneutraliseerd en de renners gingen onder begeleiding terug naar startplaats Genemuiden.

Contact met organisatie

De organisatie heeft inmiddels contact gehad met de slachtoffers of hun ouders. "Ze hebben eerst contact gezocht met de ploegleiders, maar we hebben inmiddels iemand gesproken van de organisatie", zegt Maas.
Stond de auto waar die eerste renner tegenaan botste nou wel of niet goed geparkeerd? Die vraag werd gistermiddag al snel gesteld. Volgens de organisatie stond de auto goed geparkeerd en is deze op last van de hulpdiensten verplaatst. Daardoor lijkt het alsof de auto midden op de weg geparkeerd stond. 
"Er wordt nog verder onderzocht wat er precies gebeurd is hebben ze ons gezegd", aldus Maas. "We wachten het verder af. Afgesproken is om deze week nog eens contact te hebben."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.