Welsum en Marle na de 'motorstorm': "We kunnen weer in de tuin zitten"

Vier snelheidsduivels op motoren raakten gisteren hun rijbewijs kwijt op de IJsseldijk tussen Welsum en Marle. "Maar dat hadden er veel meer kunnen zijn."

De stilte op de prachtige IJsseldijk is op maandagochtend teruggekeerd. Tot opluchting van veel bewoners van dijkwoningen. De teneur onder hen: dat er op mooie dagen veel motorrijders passeren is niet erg, maar ze rijden veel te hard. Geluidsoverlast en verkeersonveiligheid zijn het gevolg.

Televisie harder

"We kunnen elkaar nu weer verstaan in de tuin", zegt een vrouw vanochtend vanuit de deuropening op de dijk tussen Terwolde en Welsum. "De televisie moest zelfs harder gisteren. Zoveel lawaai maken die motoren."

En even verderop, aan de rand van het dorp Welsum, werd de overlast ook ervaren. "Vooral 's ochtends vroeg en 's avonds gaat het veel te hard. Dan gaan ze er vanuit dat er geen controle is", aldus een verhuizende dijkbewoonster.

Haar buurvrouw even verderop kan er ook van genieten. "Wij rijden zelf ook motor en weten hoe mooi al die bochten zijn. Maar er wordt te hard gereden en met al die fietsers op zondag en tegemoetkomende auto's is het gewoon gevaarlijk."

Meer controle?

Ja, maar dan wel onaangekondigde controles en op onverwachte tijdstippen, vindt een dame met verhuisdozen in de hand. De motorliefhebster vraagt zich af of het zin heeft. "Het verleden heeft ook duidelijk gemaakt dat Welsummers zelf ook hardrijders zijn", zegt ze. Toch maar doen, besluit de mevrouw die de televisie weer zachter heeft gezet. "Van die flitspalen. Kunnen ze ook nog wat geld verdienen."

Deel dit artikel: