nieuws

Slachtoffer uit Albergen vecht na aanslag Münster nog voor zijn leven

Ondernemer Ben Eerdman uit Albergen vecht in een Duits ziekenhuis nog steeds voor zijn leven
Ondernemer Ben Eerdman uit Albergen vecht in een Duits ziekenhuis nog steeds voor zijn leven © 112 Oldenzaal
Ben Eerdman (55), de garagehouder uit Albergen die dit weekeinde zwaargewond raakte bij de aanslag in Münster, vecht in een Duits ziekenhuis nog altijd voor zijn leven. “Zijn situatie is onverminderd kritiek”, zegt een familielid.
Eerdman wordt kunstmatig in coma gehouden. Met zijn vriendin, die eveneens gewond raakte, gaat het intussen wat beter. “Zij is weer aanspreekbaar.”

Grote verslagenheid
In de kleine hechte gemeenschap van Albergen heerst grote verslagenheid. Eerdman staat bekend als een aimabel ondernemer, die al 25 jaar een garagebedrijf in Albergen heeft. Eerdman komt van oorsprong uit buurgemeente Reutum, waar de klap eveneens hard is aangekomen.
Het is een wrang voorbeeld van ‘op het verkeerde moment op de verkeerde plaats’. Eerdman en zijn vriendin Jet waren voor een korte vakantie een paar dagen naar het buitenland geweest en besloten tot een laatste pitstop in de monumentale binnenstad van Münster.

Verwarde Duitser
Het duo zat op een terras te genieten van het lentezonnetje toen de psychisch verwarde Duitser ineens met zijn camper vol op het publiek inreed. Daarbij vielen twee doden en dertig gewonden, onder wie de twee Nederlanders. Jens R. pleegde vervolgens ter plaatse zelfmoord.

Eerdman is in kritieke toestand overgebracht naar het universiteitsziekenhuis van Münster. Zijn vriendin Jet liep diverse botbreuken op.

Kunstmatig in coma

De verwondingen van Eerdman zijn dusdanig dat de artsen hem kunstmatig in coma houden. Zijn naaste familie – onder wie Eerdmans ex-echtgenote en zijn dochter – is in allerijl naar het ziekenhuis afgereisd. Via een groeps-app houden zij het thuisfront voortdurend op de hoogte.
“Maar eigenlijk is er sinds zaterdag niets veranderd”, zegt Annette Eerdman, getrouwd met een neef van het slachtoffer. “Bens vriendin Jet is gelukkig weer aanspreekbaar. Maar de artsen houden Ben in slaap. Zijn toestand is nog altijd kritiek. Het enige wat we nu kunnen doen, is vertrouwen op de Duitse artsen en hopen dat hij hier goed uit komt.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.