Voedselbank Almelo lijkt gered dankzij gift Armoedefonds

Stichting Armoedefonds schiet de noodlijdende Voedselbank Almelo te hulp. De landelijke stichting verdubbelt eenmalig de giften van lokale bedrijven tot een bedrag van in totaal maximaal zesduizend euro.

De Voedselbank Almelo, die eind dit jaar tien jaar bestaat, wordt met sluiting bedreigd vanwege een gebrek aan sponsoren uit de lokale gemeenschap. "We hebben krap zevenduizend euro in kas, terwijl we 35.000 euro per jaar nodig hebben om alles draaiend te kunnen houden. Met het geld dat we nu nog hebben, kunnen we open blijven tot halverwege de zomer", zei Henk Zielman, voorzitter van Voedselbank Almelo, vorige week tegen RTV Oost.


Signaal

Stichting Armoedefonds wil met de hulp een signaal afgeven, namelijk 'dat dergelijke maatschappelijk cruciale initiatieven niet ter ziele mogen’, aldus een woordvoerder van Stichting Armoedefonds.

"Terwijl de economie weer opleeft, zou hulp aan de zwaksten in onze samenleving juist worden stopgezet. Dat is onbestaanbaar. En dat terwijl de hulpvraag er wel degelijk is", aldus Stichting Armoedefonds.

"Geweldig nieuws"
"Dit is geweldig nieuws", reageert penningmeester Johan van Loon van Voedselbank Almelo.


Een lichtpunt voor de Voedselbank Almelo is dat het aantal particuliere donateurs van de organisatie licht groeit. Maar Van Loon ziet de belangstelling vanuit het bedrijfsleven, dat traditioneel het leeuwendeel van de begroting op zich nam, dramatisch afkalven.

 

"Armoedebestrijding staat bij bedrijven en instanties veel minder in aandacht dan vijftien jaar geleden. Toen stond het in de top 3. Nu staat het onderaan de top 15. En dat terwijl het probleem ondanks de groeiende economie niet minder is geworden."

Meer over dit onderwerp:
voedselbank Regio Almelo Nieuws
Deel dit artikel: