nieuws

Voormalig PVV-kandidaat uit Almelo verdacht van bedreiging ex en belediging agenten

Almeloër verdacht van bedreiging
Almeloër verdacht van bedreiging © RTV Oost / Rogier van den Berg
Afgelopen februari verdween hij plots van de verkiezingslijst van de PVV in Almelo, Edwin O. uit Almelo. Het voormalig kandidaat-raadslid stond vandaag voor de rechter omdat hij agenten zou hebben beledigd en zijn ex zou hebben bedreigd.
De partij wilde in februari niet zeggen waarom O. van de lijst gehaald was. Vandaag werd duidelijk dat hij verdacht wordt van meerdere bedreigingen en beledigingen. Tot een inhoudelijke behandeling kwam het vandaag niet. Het voormalige beoogde raadslid wordt namelijk verdacht van nog meer strafbare feiten. De rechtbank heeft daarom besloten, op verzoek van de advocaat, om alle verdenkingen tegen O. in één rechtszaak bij elkaar te voegen.

'Stelletje kutwijven'

Edwin O. zou op 18 november vorig jaar een aantal politieagenten beledigd hebben door ze 'een ‘stelletje kutwijven, stelletje en kutwouten' te noemen.
Ook zou hij in juni vorig jaar een vrouw, vermoedelijk zijn ex, bedreigd hebben. Hij zou in een telefoongesprek gedreigd hebben de vrouw dood te rijden en zou via een medewerkster van Bureau Jeugdzorg Overijssel gedreigd hebben om de vrouw 'de strot dicht te knijpen'.
Volgens de raadsman van O. zijn de nieuwe verdenkingen van recentere aard. Het zou gaan om een belediging van politiemensen en een bedreiging van "een of meer onbekend gebleven personen" vorige maand.

Reclassering

Wanneer de zaak tegen Edwin O. verdergaat is niet duidelijk. Waarschijnlijk is de zitting ergens deze zomer. De reclassering gaat voor die zitting een rapport opstellen. Daaruit zou volgens de advocaat duidelijk moeten worden "wat er in verleden is gepasseerd en wat de ontwikkeling in zijn leven was."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.