Nostalgie, melancholie en opwinding; Wijhe denkt terug aan koninklijk bezoek 2003

Met een tentoonstelling in de Nicolaaskerk willen Riny van der Kolk en Dientha van Munster dat heerlijke gevoel van Koninginnedag 2003 terugbrengen naar Wijhe.

Fotoboeken vol hebben ze al. En bewegende beelden zullen er ook te zien zijn in de kerk. Maar Riny en Dientha zijn toch vooral op zoek naar bijzondere voorwerpen die een grote rol speelden in 2003.

Koninklijke stoet

Toen trok de koninklijke stoet eerst door Wijhe en daarna via de IJssel naar Deventer. Het was de dag dat de Deventer burgemeester Van Lidth de Jeude een drijfnat pak scoorde in een hoosbui, terwijl hij koningin Beatrix onder een paraplu drooghield.

Maar het was eerder al de dag van Wijhe. Met onder meer een hindernisbaan in het park achter het toenmalige gemeentehuis. Prins Willem-Alexander liet er zich van zijn sportieve kant zien. "En een deel van die hindernisbaan willen we in de kerk weer opzetten", zegt Riny.

Hoedjes

"En er was ook een straat waar allemaal hoedjes hingen. Daar zijn we naar op zoek. Net als een stoel waarop Maxima bijvoorbeeld gezeten heeft."

"Prachtig om allemaal te doen", zegt Dientha over de tentoonstelling die op Koningsdag 27 april de deuren opent in de Nicolaaskerk. "Maar om de kerk helemaal te kunnen aankleden, zijn we dus nog op zoek naar spullen. Wijhenaren kunnen zich bij ons melden!"